Omhoog

Miss Dewey

Zij ziet er prachtig uit, Miss Dewey.  Ze praat tegen je, wordt ongeduldig als je geen vraag aan haar stelt, klopt zelfs tegen je computerscherm als het te lang duurt en vraagt hallo, anyone there? Je hebt de volgende mogelijkheden: Ms Dewey, just tell me...of tell me about..... of tell me how..... Ze  bladert in een tijdschrift of belt met haar vriendje. En als het nog langer duurt, zucht ze hoorbaar en zegt hallo, type something here....

 

    

 

Kun je er iets mee in de lessen Engels?
Misschien nog niet. Miss Dewey is in ontwikkeling. Ze werkt voor een zoekmachine. Als je een vraag hebt gesteld, dan zie je rechts de geschreven antwoorden met daarbij de urls waar die vandaan komen. Op een gegeven moment zeg ze: Ga door met vragen stellen, hoe meer vragen, des te meer weet ik, totdat ik over de wereld heers..Ik vroeg op een gegeven moment: where are you waiting for? Er kwam een antwoord met in beeld rechts een serie websites over het wachten, maar dan op de dood van een comapatiŽnt. 

Wat misschien nu al wel kan: leerlingen gaan naar miss Dewey en stellen een vraag. Ze komen in de klas terug met het antwoord. Omdat ze een lerende robot is, zal ze steeds knapper worden. Wie de makers zijn, is niet bekend. Er is geen enkele tekst te vinden, geen uitleg niets, maar leuk is het wel!

wordt vervolgd

 

 

 


© John DaniŽls