Deze rubriek is interessant voor je als je zelf ook een huisdier hebt. Je kunt dan in de lijst met titels kijken of je de jouwe erbij ziet staat. Is dat het geval (bij katten en honden is er zelfs meer dan één titel), dan ga je dat verhaaltje lezen. Zijn er overeenkomsten met jouw ervaringen met het dier? Zijn er verschillen? Schroom niet dat met een e-mailtje aan betrokken schrijver bekend te maken. Heb je zelf ook een leuke ervaring met je huisdier, schrijf dan een kort verhaaltje daarover en post dit op het adres Mes premiers pas sur Internet.
Heb je geen huisdier, dan probeer je de genoemde dieren naar soort te rubriceren. Je ziet vanzelf welke diersoort het meest voorkomt. Dat kun je ook wel raden! Er zitten ook diersoorten bij die je waarschijnlijk niet kent, zoals: chenille (nummer 37), tortue (nummer 14), requin (nummer 47), furet (nummer 49), beluga (nummer 60). Je kunt er toch misschien achter komen als je je zelf vragen stelt zoals: waar leeft dit dier? In het water op het land? Wat eet hij? Hoe ziet hij eruit? Vorm en kleuren? Is het een huisdier? Zo kom je er wel achter of het om een vis gaat of niet.
Verder zijn er natuurlijk titels met alleen namen. Al lezend kun je misschien achterhalen wat voor dier daar achter schuilt. Dat geldt ook voor de titel met de vraag: quel animal est-ce? (nummer 61). Heb je dat geraden, laat dat dan de inzender even weten. Maak een rubriek diversen voor de titels die je niet thuis kunt brengen.
Als je de rubrieken hebt gemaakt, kies dan een titel uit één van je rubrieken met een je bekend dier. Klik daarop en probeer te achterhalen wat de inzender zo belangrijk vindt aan het dier. Vind je dat ook, laat betrokkene dat dan even weten via een e-mail. Ben je het er niet mee eens, dan kun je dat natuurlijk ook even laten weten.
Kies daarna enkele titels met onbekende dieren en probeer al lezende te achterhalen wat voor dier het is. Doe dat door te kijken welke antwoorden op de hier bovenstaande vragen worden gegeven. Als je denkt dat je het weet, dan kun je altijd even in het woordenboek kijken of je gelijk hebt. Tenslotte kun je betrokken inzender laten weten wat je er van vindt. Je kunt natuurlijk ook een klasgenoot eens laten raden naar je dier. Dat moet die natuurlijk doen door vragen in het Frans te stellen, die jij alleen beantwoordt met het bekende oui of non.
Als je dat gedaan hebt, kun je zelf ook een dierenverhaaltje schrijven. Neem een dier dat je interessant vindt, dat je bijvoorbeeld kent uit Artis of doe het samen met een vriend of vriendin die wel een huisdier heeft. Als die geen Frans heeft dan zou je hem of haar kunnen interviewen en van dit interview een verhaaltje schrijven. Dat kun je dan posten op mes premiers pas sur Internet.
Onder nummer 86 vind je vragen aan en antwoorden van een dierenarts. Deze onderhoudt ook een eigen website: http://www.animalissimo.com. Misschien interessant als je een huisdier op vakantie meeneemt naar Frankrijk.