divers
Omhoog

Naar momes.net: divers

Dit is de rubriek diversen. Het zijn soms heel korte inzendingen van maar enkele zinnen. Achter sommige staat  histoire, dat zijn dan gewoon verhaaltjes, die je even heel snel kunt lezen. Je kunt de onderstaande lijst ook on-line bekijken door te klikken op divers. Je kunt dan zien of er misschien verhaaltjes zijn bijgekomen.
Als je de onderstaande titels bekijkt, dan zal je belangstelling misschien uitgaan naar nummer 5.
Heb je wel eens van de wet van Murphy gehoord? Ga dan eens kijken bij nummer 4. In een paar regels krijg je uitleg daarover. Als je die hebt begrepen, kun je zelf ook wel enkele voorbeelden bedenken van deze wet. Leuk om deze even, in het Frans natuurlijk, te melden aan de inzender.

Wat zou de titel Vous avez de la chance? (14) verbergen? De lezers worden direct aangesproken en verteld dat ze geluk hebben gehad. Dat ze deze inzending mogen lezen? Wie weet!

De inzender van nummer 2 laat een dino naar school gaan. Naar een dino- of  mensenschool? Ga eens kijken wat dit kind daarover te melden heeft. Misschien is het wel een kort spookje.

Nummer 18 en 19 hebben allebei in de titel een onbekend woord. De beste manier om te weten wat ze betekenen, is gewoon even de tekstjes te lezen en de betekenis ervan proberen te raden. De kans is groot dat je er achter komt wat voor soort het is. Zo kan het gebeuren dat je een verhaaltje leest over een ours en alleen hebt ontdekt dat het een  dier is. Dat is voldoende om de tekst te begrijpen. Via je leraar of het woordenboek leer je dan achteraf wel dat het een beer is. Zo zie je dat je soms beter na het lezen een woord kunt opzoeken dan tijdens het lezen.
De inzendingen zijn allemaal zo kort dat je ze best allemaal even kunt lezen. Kies de meest interessante uit om daarover iets in de klas te vertellen.

divers ARTICLES ET AUTRES PETITES HISTOIRES

 1. La petite fille rêve
 2. Un dinosaure va à l'école
 3. Le conte de la petite Sheyenne
 4. Les lois de Murphy
 5. L'amour
 6. Costeau, le lapin
 7. Platty, chien magique (histoire)
 8. Les pouvoirs d'une princesse (histoire)
 9. Histoire de virus
 10. Les livres d'Elisabeth
 11. Une histoire de peur (histoire)
 12. Mon étoile veillera sur toi... (histoire)
 13. Votre ordinateur vous parle
 14. Vous avez de la chance
 15. Sandra ne changera jamais!! (histoire)
 16. C'qui fait chaud!!
 17. L'arbre de l'amour et de l'amitié (histoire)
 18. Pelume et le sapin (histoire)
 19. La feuille d'érable
 20. Une histoire extraordinaire (histoire)
 21. L'histoire de Harry Cot (histoire)


 © John DaniŽls stuur een bericht aan het bureau LT