artikelen2006
Omhoog Learning Online Wikiboeken elo's ArtificiŽle intelligentie Schoolportretten

Onderstaande artikelen zijn in verkorte vorm ook verschenen of zullen nog verschijnen in de Nieuwsbrieven behorende bij het Handboek Onderwijspraktijk (Kluwer) en voor zover van toepassing op het moderne vreemde talenonderwijs ook in in Levende Talen Magazine.

Artikelen over elo's:

Informatie over elo's

Twee voorbeelden van artificiŽle intelligentie: Miss Dewey en Jabberwacky

Inspectie van het onderwijs met Schoolvoorbeelden van ict-gebruik
De inspectie voor het voortgezet onderwijs heeft 120 portretten geschreven van scholen in binnen- en buitenland. Onderwerp: het ict-gebruik. Maar docenten kunnen zich de moeite besparen al die portretten te lezen met de bedoeling iets te kunnen leren in het vaklokaal van een collega. Dat kunnen ze wel op de websites van de geportretteerde scholen. Het klinkt vreemd, maar ik heb het werk van de inspectie aangevuld met voor docenten relevante informatie.

Deel 1: de schoolleiders
Deel 2: de scholen en de vakken
Deel 3:
scholen in het buitenland

Commentaar op nota: inspelen op leergedrag vmbo leerlingen

twee artikelen, niet van mijn hand
Democratie en Onderwijs, een onbekend gebleven auteur citeert een paar schrijvers die de vraag proberen te antwoorden: waarom gaan kinderen naar school?  Eťn van de auteurs vindt dit de hamvraag, die meestal niet wordt gesteld. Anderen vinden het schoolgaan volkomen overbodig.
Aangeleerde hulpeloosheid van kinderen en de school die daar verantwoordelijk voor is (bij toeval gevonden artikel van een onbekende, waarschijnlijk Belgische auteur).


© John DaniŽls